Bibliotheek Giethoorn krijgt donatie voor elektrische Biebbakfiets

3 maanden geleden gepubliceerd

Bibliotheek Giethoorn heeft een donatie ontvangen van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Met de gift van 5.000 euro zal de bibliotheek een elektrische biebbakfiets aanschaffen. Deze wordt ingezet om op een milieuvriendelijke manier boeken en andere items te bezorgen in het waterrijke dorp.

Duurzaam project

Het bedrag is onderdeel van een eenmalige extra bijdrage van 125.000 euro die de Rabobank beschikbaar stelt ter ere van hun 125-jarig bestaan. Deze wordt gebruikt om te investeren in lokale, duurzame projecten. Theo Bouius, lid van de ledenraad van de Rabobank, spreekt van een unieke samenwerking tussen lokale partijen die geweldig is voor de buurt.

Overal bereikbaar

De cheque werd in ontvangst genomen door Louwra van Leest, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland, en Monique Siegersma, teamleider van de Bibliotheek Giethoorn. Volgens Siegersma zorgt de elektrische biebbakfiets ervoor dat de bibliotheek straks overal bereikbaar is. In een dorp waar bereikbaarheid soms een uitdaging is, is dit een waardevolle toevoeging.

Na de overhandiging van de cheque, besloot Theo Bouius lid te worden van de Bibliotheek om zo ook onbeperkt e-books te kunnen lenen via de OnlineBibliotheek. Bouius onderstreept hiermee het belang van de bibliotheek, zowel privé als vanuit de Rabobank.